راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي (بخش دوم)

۵۲ بازديد

راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي در اين پست و مقاله قبلي، 2 تا از جامع‌ترين راهنماهاي عملي براي اسمبل كامپيوتر شخصي است. همانطور كه قولش را داده بوديم، حال در اين قسمت، به تكميل روش عملي نصب قطعات براي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي مي‌پردازيم. با خواندن اين دو مقاله، مي‌توانيد يك كانفيگ بسيار خوب براي كامپيوتر شخصي خود تهيه كنيد. اگر مقاله قبلي را خوانده باشيد، كليه قطعاتي كه لازم است براي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي را تهيه كنيد توضيح داده‌ايم. حال نوبت آن است كه راهنماي اسمبل كردن اين قطعات را به صورت عملي براي شما توضيح دهيم تا بتوانيد به صورت رايگان، خودتان كامپيوتر شخصي قدرتمند خود را سرهم نماييد.



مقدمه راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي
در اولين قدم بهتر است يكسري مقدمات را براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي بيان كنيم. چيدمان‌هاي داخلي براي هر اسمبل كردن كامپيوترهاي شخصي متفاوت هستند و مي‌توانند به شيوه‌هاي مختلفي انجام شوند. در كنار اين آموزش، پيشنهاد مي‌شود چند ويديو از يوتيوب براي راهنماي بصري نيز تماشا كنيد. به اين نكته مهم توجه كنيد كه اگر اتصال قطعات به درستي انجام نشود، پورت‌ها و يا سوكت‌ها به درستي وصل نشوند، ممكن است برخي از قطعات دچار آسيب ديدگي شوند.

نكته ديگري كه بايد در اين بخش به آن اشاره كرد، آن است كه اسمبل كامپيوتر شخصي بايد قدم به قدم همانطور كه در ادامه اين مقاله بيان مي‌كنيم، انجام شود. در انجام چنين عملي، دقت را بالا برده و عجله را كنار بگذاريد. هر اشتباه ممكن است به خراب شدن يك قطعه و ضرر صدها دلاري منجر شود. هرچند شما مي‌توانيد با بودجه‌اي كمتر، عمليات اسمبل را با اطمينان بيشتر توسط يك متخصص انجام دهيد.

پيش نيازها براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي
براي آنكه بتوانيد عمليات اسمبل را شروع كنيد، بايد يكسري شرايط و محيط را آماده نماييد. براي اين كار، مراحل زير را طي كنيد:

 

آماده كردن فضا و امكانات
ابتدا يك فضاي كاري و محيط پاكيزه و تميز را آماده نماييد. محيط را خلوت كرده و آن را از هرگونه آلودگي، آب، مايعات و غيره پاك كنيد.
سپس از يك ميز ناهارخوري و يا هر وسيله مسطحي كه خالي باشد (با جنس غير رسانا) استفاده كنيد. فقط هر سطحي كه به اندازه كافي بزرگ باشد تا كيس شما به‌طور صاف روي آن قرار گيرد، با فضاي كافي در اطراف آن براي بقيه اجزاي كيس كافي است.
همچنين به يك پيچ گوشتي با سري فيليپس نياز داريد كه با پيچ هاي روي كيس شما تطابق داشته باشد.
تمام قطعات و كابل‌ها را باز كرده و محيط را ايزوله از برق كنيد.
دفترچه‌هاي راهنماي قطعات را در ميز كنار قرار دهيد تا در زمان لازم از آنها استفاده كنيم.
باز هم لازم است تاكيد كنيم وقتي اين قطعات را كنار هم مي‌گذاريد، مطمئن شويد كه هرگونه بار يا الكتريسيته ساكن را تخليه كرده و روي سطح غيرفلزي مانند ميز چوبي كار كنيد. يا فقط مي توانيد مادربرد را روي جعبه مقوايي كه در آن قرار مي گيرد مونتاژ كنيد.



راهنماي خالي كردن بار الكتريسيته ساكن
خالي كردن الكتريسيته ساكن بخش مهمي در راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي است. الكتريسيته ساكن 2 ضرر اساسي براي شما خواهد داشت. اولي آنكه مي‌تواند با تجمع بار، به شما شوك‌هاي الكتريكي ريزي وارد كند كه غافلگير شده و درد كوچكي حس مي‌كنيد. اين نوع شوك‌ها ممكن است در يك آن تعادل شما را بهم زده و مشكلات ديگري را ايجاد كنند. مورد دوم آن كه بسيار مهم است، سوختن قطعات الكترونيكي و يا از كار افتادن يك قطعه است كه مي‌تواند عملكرد كل مدار را بهم ريخته و كل بردهاي الكترونيكي را خراب كند. به تخليه بار الكتريكي ESD يا Electrostatic Discharge گفته مي‌شود.جوان ايراني (irjavan.com)



همچنين در مورد ماهيت الكتريسيته ساكن بايد گفت اين پديده، همان تجمع بار الكتريكي در يك مكان معين است. برخي از مواد مانند شيشه، مو و برخي پارچه‌ها به راحتي الكترون‌ها را از دست مي‌دهند. هنگامي كه اين مواد اصطكاك را تجربه كنند، الكترون‌ها ساخته شده و مي‌توانند يك شوك را به شما وارد نمايند. ساده‌ترين راه براي از بين بردن بار ساكن از بدن، لمس يك جسمي است كه رسانا بوده و به زمين وصل شده است. همچنين شما مي‌توانيد براي جلوگيري از تجمع استاتيك به طور كامل، سطح رطوبت را در يك اتاق افزايش دهيد، پوست خود را مرطوب كنيد يا از يك يونيزر براي متعادل كردن مجدد الكترون ها در يك ناحيه استفاده كنيد تا در وهله اول از تشكيل استاتيك جلوگيري كنيد.

به طور معمول كساني كه در زمينه الكترونيك، تعميرات و اسمبل قطعات كار مي‌كنند، در مراحل اوليه و راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي به وضوح با اين قضيه آشنا بوده و براي دفع آن از يك قطعه به نام مچ بند ESD يا آنتي الكتريسيته ساكن استفاده مي‌كنند. همچنين شما مي‌توانيد زير پاي خود يك تشك ضد الكتريسيته ساكن قرار دهيد تا اتصال مدار با زمين برقرار شده و الكتريسيته ساكن در آن دفع شود. اگر چنين چيزي هم نداريد، مجبوريد از بدن خود استفاده كنيد و ميز و بستر اسمبل را با لمس منظم قسمت فلزي روي بدنه از بار الكتريسيته ساكن خالي كنيد.

 

گام اول: نصب CPU بر روي مادربرد
حال به اولين گام در راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي مي‌رسيم كه مي‌توانيد از يك پنس و پيچ گوشتي استفاده كنيد. در ابتدا براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي به سراغ پردازنده مي‌رويم تا آن را نصب كنيم. بسته به نوع پردازنده‌اي كه خريداري كرده‌ايد (اينتل يا AMD)، تراشه داراي شاخك يا چنگك‌هاي كوچك در يك طرف يا كانتكت‌هاي طلايي در طرف ديگر است. توجه كنيد كه به آنها دست نزنيد. چراكه چربي موجود در نوك انگشتان شما مي‌توانند به اين كانتكت‌ها و چنگك‌ها آسيب برسانند يا ممكن است يك سنجاق را خم كنيد.

قرار دادن پردازنده كار نسبتا آساني است. ابتدا دستورالعمل‌هايي كه در راهنماي مادربرد بيان شده‌اند را بررسي كنيد و مطمئن شويد كه سوكت پردازنده را باز كرده‌ايد. اين قطعه مانند يك مربع بزرگ با يك دسته سوراخ كوچك يا كانتكت‌هايي است كه با يك اهرم يا دكمه در كنار آن قرار گرفته‌اند. دستورالعمل‌هاي مادربرد شما به وضوح نحوه بازكردن سوكت را تشريح كرده‌اند و مي‌توانيد به كمك آن به صورت كاملا استاندارد، CPU را درون مادربرد و سوكت جاي دهيد.

در ادامه راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، هنگامي كه از باز بودن و آماده بودن قفل آن اطمينان حاصل كرديد، گوشه‌اي از پردازنده شما كه يك مثلث طلايي كوچك دارد را پيدا كرده و آن را با همان نماد در سوكت پردازنده مادربرد خود تطبيق دهيد. پردازنده را به آرامي در سوكت پايين هل داده، سپس به آرامي قفل يا مكانيسم بستن آن را بچرخانيد. دقت كنيد كه نبايد با اين قطعه ور رفته و زوري به آن وارد كنيد. اگر متوجه مي‌شويد كه خيلي سخت جاي مي‌گيرد، آن را دوباره بررسي كنيد كه پردازنده به درستي سوكت شده باشد.



اعمال خمير سيليكون روي CPU
پس از جا انداختن پردازنده، قدم بعدي براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، اعمال خمير سيليكون حرارتي است. براي اين كار، يك سرنگ كوچك نياز خواهيد داشت كه معمولا قطعات آن در داخل جعبه قرار داده مي‌شوند. اكنون كه پردازنده شما در جاي خود قرار دارد، به مربع براق سيليكوني در مركز آن نگاهي بيندازيد. اين همان قسمتي است كه هيت سينك شما قرار است جاي بگيرد. پردازنده شما با يك هيت سينك همراه است و در يك طرف آن، يك دايره مسي خواهيد ديد. بعد از اينكه خمير حرارتي را اعمال كرديد، كه بايد به دقت سطح آن را پوشانده باشد، هيت سينك را مستقيما روي پردازنده قرار مي‌دهيد. در اين حالت مربع سيليكوني و دايره مسي از هردو قطعه كاملا كنار هم قرار مي‌گيرند.

به اندازه يك نخود، خمير حرارتي را با دقت روي مربع سيليكوني پردازنده خود فشار دهيد. اكنون هيت سينك خود را با پيچ‌هاي اطراف پردازنده خود تنظيم كرده و به آرامي آن را در جاي خود چفت كنيد. توجه كنيد كه مشكلي نيست خمير سيليكوني له شود، چون بايد فقط يك لايه نازك روي پردازنده ايجاد نمايد. اما توجه كنيد كه اگر از لبه پردازنده بيرون بزند، يعني خيلي خمير سيليكوني را استفاده كرده‌ايد. مقداري ايزوپروپيل الكل بگيريد، آن را روي دستمال مرطوب بدون پرز بكشيد و پردازنده و هيت سينك را پاك كنيد. صبر كنيد تا كاملا خشك شوند و دوباره اين كار را انجام دهيد.

زماني كه مراحل كامل انجام شد، سينك حرارتي خود را در جاي آن پيچ دهيد. به دستورالعمل‌هاي دفترچه راهنماي مادربرد مراجعه كرده و مكان مناسب را در نزديكي سوكت پردازنده براي وصل كردن فن خنك كننده هيت سينك خود پيدا كنيد. اين قسمت بايد خيلي نزديك به سوكت پردازنده شما باشد. وقتي آن را پيدا كرديد، هيت سينك را وصل كرده و كار تمام است.

 

گام دوم: نصب حافظه و رم
قدم دوم براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، آموزش اتصال حافظه و رم به مادربرد است. اين مرحله پيچيدگي خاصي ندارد و به راحتي انجام مي‌شود. اما چند نكته را براي آن رعايت كنيد. ابتدا براي نصب RAM مراحل زير را طي كنيد:

به سراغ سوكت‌هاي كوچك و عمودي كه در كنار CPU قرار دارند، توجه كنيد. اگر جاي آن را پيدا نكرديد، از دفترچه راهنماي مادربرد كمك گرفته و محل نصب رم را تعيين كنيد.
از شكاف يا سوكت سمت چپ شروع كرده و ابتدا شكاف يا قفلي دو سر آنها را باز كنيد. به هيچ وجه فشار زيادي وارد نكنيد چراكه ممكن است اين نگهدارنده‌ها بشكند.
حال رم را به داخل شكاف هل داده و زماني كه در جاي خود چفت شود، خود به خود قفلي‌هاي دو سر سوكت بسته مي‌شوند.
حال براي نصب هارد ذخيره در راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، بايد به مراحل زير اشاره كرد.



براي هارد ديسك يا درايو حالت جامد (SSD)، يك جاي خالي در قسمت جلوي كيس خود پيدا كنيد.
درايو خود را به داخل بلغزانيد و در جاي خود پيچ ​​كنيد.
اگر يك درايو 2 داريد (همان حافظه‌هاي SSD كوچك كه بسيار حجم كمي دارند)، بايد جايي روي مادربرد پيدا كنيد كه با كمك براكت يا بدون آن، اين حافظه‌ها در آن محكم شود. به طور معمول RAIDهاي كيس محلي را براي آن دارند و اگر مشاهده كرديد كه اين قسمت‌ها بزرگ هستند، بهتر است SSD را روي براكت چفت كرده و در اين RAIDها قرار دهيد. توجه كنيد كه محل اسلات M.2 در دفترچه راهنماي مادربرد ذكر شده است.

گام سوم: نصب مادربرد و منبع تغذيه (پاور)
حال به گام سوم راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي مي‌رسيم كه در آن بايد مادربرد را پس از نصب قطعات مختلف بر روي كيس سوار كنيم. بقيه مراحل تقريبا ساختار سختي ندارد و مي‌توانيد با دستورالعمل‌هايي كه در دفترچه‌هاي راهنماي ذكر شده‌اند، به صورت فرمولي مراحل نصب را انجام دهيد.



نصب مادربرد روي كيس
براي نصب مادربرد به طريق زير عمل كنيد:

كيس را به حالت خوابيده بگذاريد تا بتوانيد راحت‌تر عمل نصب را انجام دهيد.
سوراخ‌هاي كيس را بر روي مادر برد خود پيدا كرده و محل آن را نيز بر روي كيس تطبيق دهيد.
حتما جهت كيس را همانند آنچه دفترچه تعيين كرده است، درنظر بگيريد.
حال مادربرد را روي كيس سوار كرده و چهارگوشه آن را با پيچ و مهره به مادربرد متصل كنيد.
عمليات نصب مادربرد تمام است.


نصب پاور در كيس
قطعه مهم بعدي كه بايد براي نصب كيس درنظر داشته باشيد، پاور نام دارد كه مسئوليت تغذيه مادربرد، cpu و تمامي قطعات را برعهده خواهد داشت. اين قطعه معمولا در يك محفظه يا مكاني در بالا يا پايين كيس نصب مي‌شود. بنابراين ممكن است يك قاب در اين بخش‌ها مشاهده كنيد. اگر در پيدا كردن آن مشكل داريد، به پشت كيس خود نگاه كنيد: يك مربع خالي بزرگ وجود خواهد داشت كه براي پشت پاور خالي شده است. هنگامي كه محلش را پيدا كرديد، آن را در اين بخش قرار داده و با پيچ در جاي خود محكم كنيد. مطمئن شويد كه تمام كابل‌هاي مارپيچ كه از منبع تغذيه خارج مي‌شوند با فضاي خالي به مادربرد شما مي‌رسند. حال دست نگهداريد تا قبل از اينكه به بقيه مراحل اتصال پاور بپردازيم، چند قطعه ديگر را روي مادربرد و كيس نصب كنيم. در نهايت كابل‌هاي پاور را نصب خواهيم كرد.

گام چهارم: راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي – كارت گرافيك
نصب كارت گرافيك در برخي موارد يك كار چالشي است. اگر كيس خود را به خوبي انتخاب نكرده باشيد، يك مادربرد با سايز micro يا غير معمول تهيه كرده باشيد، ممكن است در اين مرحله به چالش برخورد كنيد. پس حتما از فضاي كافي كيس و مادربرد مناسب اطمينان حاصل كنيد. اين نكات در مقاله قبلي بيان شده‌اند و در هنگام خريد قطعات بايد به آن توجه كرده باشيد. كارت گرافيك بزرگ است. حتي مدل‌هاي متوسط مانند GT و GTX. پس فضاي تنگي براي آن درنظر نگيريد.

در اين بخش از راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، به دفترچه راهنماي مادربرد خود بازگرديد و سپس به دنبال محل يك اسلات از نوع PCle باشيد. معمولا اين اسلات، يك شكاف افقي با قفل پلاستيكي كوچك در كنار آن است كه در پايين يا نزديك به وسط مادربرد قرار دارد. تنها كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه پشت GPU خود را شناسايي كنيد (سمتي كه داراي پورت‌هاي HDMI و DisplayPort هستند)، آن را با پشت كيس خود تنظيم كرده و كارت گرافيك را به شكاف افقي روي مادربرد فشار دهيد تا نصب شود. با انجام اين كار، بايد به راحتي در جاي خود قفل شود. اگر نياز به زور داشت، بايد مطمئن شويد كه كارت گرافيك به درستي بر روي اسلات قرار گرفته است.

حال يكي ديگر از آن پيچ‌هاي كوچك را پيدا كنيد و پردازنده گرافيكي خود را به كيس ببنديد. اين پيچ به همان سوراخي كه روي قطعه فلزي با پورت HDMI وجود دارد، متصل مي‌شود.

اكنون به كابل‌هايي كه از منبع تغذيه شما خارج مي‌شوند توجه كرده و بايد در ميان برخي از آنهايي كه سوكت آن به سوكت مربعي يا مستطيقي كنار GPU قرار دارد، يك نمونه از آن را به اين سوكت‌ها متصل كنيد. اين سوكت‌ها بايد شبيه شش يا هشت سوراخ كوچك به شكل مستطيل باشد. البته مشخصات اين سوكت‌ها در برخي از مدل‌ها متفاوت است و مي‌توانيد بسته به نوع مادربرد، سوكت آن را در دفترچه راهنماي يا ويديو معرفي محصول مادربرد بيابيد.

گام پنجم: اتصال پاور و مادربرد به قطعات
در گام پنجم كه تقريبا انتهاي بخش راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي است، لازم است مادررد و پاور آن را به قطعات متصل كنيد. مادربرد بايد به همه دستگاه‌هاي شما متصل شود. شما مي‌توانيد از منابع تغذيه‌اي كه معرفي كرديم استفاده كنيد كه مي‌تواند به صورت ماژولار بوده و كابل‌هاي اضافي آن را جدا نمود. همانطور كه بايد بدانيد، منابع تغذيه داراي تعداد زيادي كابل هستند و به همين خاطر بايد اتصالات برق استفاده نشده‌اي كه در داخل كيس شما هستند، جدا شوند تا از شلوغ و زشت شدن محيط داخلي كيس جلوگيري كنند.



ابتدا بايد منبع تغذيه را به SSD و مادربرد وصل كنيد.
همچنين بايد برخي سيم‌هاي مادربرد را به كيس خود وصل كنيد. مثلا دكمه هاي پاور، دوشاخه هاي صدا و پورت هاي USB در جلوي كيس كه هركدام داراي سيم‌هاي خاص خود هستند و از كيس به سوكت‌هاي كوچكي كه معمولا در زير مادربرد قرار دارند، متصل مي‌شوند. نام هر سوكت زير آن نوشته شده و مي‌توانيد با نام كابل‌هاي كيس مطابقت دهيد.
سربرگ‌هاي ويژه‌اي براي هر نوع كابل كيس وجود دارند كه در قسمت دكمه‌هاي كيس رها شده‌اند. بنابراين بايد دفترچه راهنماي مادربرد را براي يافتن محل دقيق سوكت اين پين‌ها پيدا كرده و آنها را متصل كنيد. توجه كنيد كه اين كابل‌هاي كيس يا پين‌ها بسيار كوچك هستند.
همچنين يك سيم از منبع تغذيه براي فن كيس وجود دارد. شما بايد آن را به هدري كه روي مادر برد است متصل كنيد.
در نهايت نيز بايد كابل SATA براي SSD را يكسر به اين حافظه و سر ديگر به مادربرد و سوكت‌هاي ساتا آن متصل نماييد.
توجه كنيد كه اين مرحله تا حد بسيار زيادي به قطعاتي كه خريده‌ايد وابسته است و مي‌تواند به شيوه‌هاي مختلفي انجام شود. بهترين راهكار آن است كه براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، از دفترچه راهنماي مادربرد استفاده كنيد.

 

گام ششم: بوت كامپيوتر و نصب ويندوز
آخرين گام عملي براي راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي، بوت كردن سيستم و نصب ويندوز روي آن است. مرحله بوت كردن كامپيوتر ساده است و پس از تكميل اسمبل و اتصال كابل‌هاي مانيتور، كيبورد و موس به آن انجام مي‌شود. دكمه پاور خود را فشار دهيد. اگر رايانه شخصي به خوبي روشن شد، تبريك مي‌گوييم كار تمام است و مي‌توانيد روي آن ويندوز نصب كنيد.

اما اگر سيستم به خوبي بالا نيامد، مشكلات احتمالي زيادي وجود دارند كه مي‌توانند باعث شود رايانه براي اولين بار بوت نشود. براي اين كار مي‌توانيد به ويديو‌هاي يوتيوب مراجعه كنيد و مشكلات احتمالي را از آن بيابيد. به عنوان مثال، يك ويديو در يوتيوب براي حل مشكلات احتمالي و بررسي قطعات مختلف ضبط شده است كه مي‌توانيد آن را مشاهده كنيد. همچنين اين احتمال وجود دارد كه قطعات معيوب دريافت كرده باشيد. اين ويديو به نكاتي در مورد چگونگي بررسي قطعات اشاره مي‌كند كه مي‌تواند مكمل اين مقاله راجع به راهنماي عملي اسمبل كردن كامپيوتر شخصي باشد. هميشه يوتيوب را همانند گوگل دوست خود بدانيد و مشكلات خود را در آن جستجو كنيد تا به سايت‌هايي مانند ما برسيد و از راهنماي جامع آن استفاده كنيد.



راهنماي نصب ويندوز روي كامپيوتر جديد
پس از راه افتادن و بوت شدن صحيح كامپيوتر، آن را خاموش كنيد. فلش را كه در آن فايل نصب ويندوز را داريد (آموزش نصب فايل ويندوز روي فلش در اين قسمت)، به كامپيوتر متصل كرده و آن را بوت كنيد. حال به بايوس كامپيوتر رفته و بوت آن را در مرحله اول، ابتدا درايو USB انتخاب كنيد و مجددا ويندوز را ريستارت نماييد. حال صبر كنيد تا فرآيند نصب ويندوز اجرا شود.

https://irjavan.com/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a8%d9%84-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86-%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%be%db%8c%d9%88%d8%aa%d8%b1-%d8%b4%d8%ae%d8%b5%db%8c/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.